lørdag 30. oktober 2010

Vellykket operasjon!

Anne-Gro ble operert torsdag 28 oktober på Radiumhospitalet.
Operasjonen varte i vel 2 timer og kirurgen har sagt i ettertid at han er:
"meget fornøyd med resultatet".
Så det er godt å vite, både for Anne-Gro og ikke minst for Kurt og unga :-)

Hun hadde en del vondt i armen og underarmen like etter ingrepet, men dette kom av at de også hadde tatt lymfene(er det de heter?). Og selvsagt var hun nokså sliten også.
Men kroppen hennes har jo i grunn vært ganske sliten etter siste cellegiftkur, så en slik "stor" operasjon vil jo gjerne virke enda mer utmattende når kroppen allerede er redusert.

MEN Anne-Gro er ved godt mot og vi nærmeste rundt henne er veldig glade for at vi kan begynne å se en ende på denne sykdommen. En lillesøster blir stadig imponert over hvor mye pågangsmot og viljestyrke denne storesøsteren har. Du er enestående AG!

Kreften er ute av kroppen nå, dog en pupp mindre, men å få beholde livet er vel det viktigste i denne sammenhengen.OG DET ER VI TAKKNEMLIGE FOR!

Vi var på besøk hos Anne-Gro i går på sykehuset.
Hun har herved fått en nytt kallenavn; " Tante flatpupp"...he he...vi må jo bare ha litt galgenhumor midt oppi det alvorlige også.
Eller som Anne-Gro sa: "Det gjorde ikke at jeg på isen datt, jeg har jo bare en pupp av vatt..." he he...

VI fikk også høre Anne-Gro fortelle om diverse andre kreftpasienter på radiumen. Og man blir jo beveget av å høre slike sterke sydomshistorier. Og jeg skjønner at vi må bare takke Gud og alle som har heiet Anne-Gro fram for at det har gått så bra som det har gjort, og vi håper jo at dette er slutten på krefthistorien hennes FOR EVER! MEn vi må ikke glemme alle de andre som blir rammet og kanskje ikke klarer seg...
STØTT DEN ROSA BÅND AKSJONEN OG STØTT KREFTFORENINGEN!
Mer forskning og nye medisiner trengs sårt slik at flere kan få beholde livet sitt.

bli med å be videre for Anne-Gro og familien. Selvom puppen er tatt er det fortsatt en del de skal igjennom med strålebehandling og ny puppekonstruksjon til våren.

TAKK FOR ALL FORBØNN OG GODE TANKER!

hilsen en lillesøster som reflekterer litt på en lørdag :-)

onsdag 27. oktober 2010

Kvelden før dagen....

Ja da sitter vi her på pasienthotellet på Montebello (Radiumen). Montebello høres mye kosliger ut... Skal faste fra midnatt og møte opp ved 8 tiden i mårra. Hørtes ut som jeg opereres ved 10 tiden i mårra.
Om jeg gruer meg?? Ja, litt. Men har prøvd å ikke tenke så mye på det i dag. Dette er noe jeg bare må igjennom, så det er ikke så mye å tenke på egentlig.
De siste dagene har jeg hovnet opp litt i kroppen, og neglene på fingrene driver å løsner, det er ikke godt. Legene her mener det er bivirkninger av cellegiften. Det er godt å tenke på at det er jeg ferdig med. Nå er det operasjon og stråling som gjelder. Godt å ha startet på en annen del av behandlingen.
Det blir uansett litt rart å våkne opp igjen fra narkosen med en pupp i minus. Samtidig har jeg visst dette lenge, og prøvd å bli fortrolig med tanken, så får man bare se hvordan dette går. Høyre bryst har vært roten til mye dritt de siste månedene, så jeg har på en måte fraskrevet meg det litt. Fårstå det den som kan. Nå er det "Brother`s and sisters" på TV. Så er det senga. Jeg er trøtt og sliten så tror ikke det blir noe problem å sove i kveld. Søster`n skriver litt her når jeg får pratet med henne etter operasjonen. Har desverre ikke tilgang til nett inne på sykehuset.
Klems = o)

fredag 15. oktober 2010

Milepel.

Ja da var det over. Forhåpentligvis for godt. ALDRI mer cellegift, hverken på meg eller noen jeg er glad i!!!! Nå har kroppen nesten kvittet seg med bivirkningene for denne gang, og jeg kan tenke på å nyte hverdagen igjen. Denne siste gangen har vært en av de vanskligste å komme seg gjennom. Før har jeg nok mannet meg opp og i gang, fordi jeg vet at jeg må få så mye ut av tiden som mulig, fordi det ikke er lenge til neste kur. Sånn er det ikke nå, og jeg har turt å kjenne på at jeg er sliten. Jeg har sovet masse, og enda føler jeg meg sliten.
I dag har jeg vært ute av huset for første gang på nesten to uker. Var godt å komme ut litt å se andre mennesker. Håper på at været holder seg i helga slik at vi kan være litt ute også. Har visst litt opprydding igjen før snøen daler ned. Og når man bor på Toten vet man aldri når det er, så greit å være forberedt = )
Jeg går nå over i en ny fase i behandlingen. Blir som sagt operert den 28 okt. Og starter opp med strålebehandling 4 uker etter. Skal bli godt å etterhvert kjenne på en kropp uten cellegift, og se håret komme tilbake. Martin spør stadig hvor håret mitt er og når det kommer tilbake. Han kom i sta og viste frem et bilde der han fornøyd kunne fortelle at der hadde jeg hår. Har begynt å få igjen noe, men ikke nok til at det holder på varmen enda. Så nå har jeg mange nye ting å se frem mot.
Ønsker dere alle en god helg. Jeg skal prøve å nyte min!!!
= o)

fredag 1. oktober 2010

Snart siste kur nå....

Ja da er det nedtelling til siste kur på tirsdag. Det skal bli godt å bli ferdig med dette svineriet. Jeg håper (banker i bordet) at jeg aldri må igjennom dette igjen. Blir operert den 28 okt. var å hilste på kirurgen på tirsdag. Han var en typisk kirurg opptatt av alt mulig annet egentlig, og var veldig opptatt av at svigermora hans var fra Raufoss og at jeg visste hvem kameraten hans var, og at de hadde gode wienerbrød på Skumsjøen.(Et koslig lite sted ved et vann der de har matservering og arrangerer selskaper). Men vi fikk pratet om inngrepet også. Ble litt roligere faktisk av å ha snakket med han, så nå gruer jeg meg ikke slik jeg gjorde.
I Oktober er det Rosa sløyfe aksjon. Jeg synes dere alle burde ut å støtte. Det er penger som kommer godt med. Jeg er glad for alle de pengene de har fått slik at jeg får den beste behandlingen, men det kommer noen etter meg også desverre, så la oss støtte opp under aksjonen slik at de kan fortsette å videreutvikle behandling slik at enda flere blir friske.
Det var dagens moral. Nå blir det pannekaker til middag, og seinere "Knerten gifter seg" på kino. En fin fredag med andre ord!
Ha en fin fin helg!!